Accu tips

De accu is een kostbaar onderdeel van uw E-bike. Daarom zetten wij van Ebike 4all Oss graag wat tips op een rij om uw rijplezier te garanderen. 

Tempratuur: 
Breng de accu voordat u deze gaat laden op kamertemperatuur. Als de accu te koud of te warm is, zal deze niet laden. Het beste resultaat verkrijgt u bij kamertemperatuur. 
- Houd er rekening meer dat bij lagere temperaturen het batterijen pakket sneller leeg raakt. Ook neemt het opladen bij lage tempratuur meer tijd in beslag. 
- Grote temperatuursovergangen kunnen zorgen voor een sterk wisselende vullingsgraadindicatie, met name bij lage tempratuur en een lage vullingsgraad van het batterijpakket. 

Accucapaciteit opbouwen: 
Zorg ervoor dat u na het eerste gebruik zeven keer een leeg gereden accu volledig oplaadt. Hierdoor verkrijgt de accu zijn maximale capaciteit. Altijd eerde de lader aansluiten op de accu en pas daarna op het stroompunt. U kunt zien dat uw accu (bijna) leeg is als deze nog slechts 1 knipperend balkje weergeeft op het display. 

Volledig opladen
Zorg ervoor dat de accu volledig geladen is voor langere ritten. De accu hoeft niet leeg te zijn om opgeladen te worden. Opladen is echter niet verplicht als de accu halfvol is. 

Oplaadtijd
Een lege accu (10Ah) laadt in ongeveer 6 uur volledig op. 

Opladen bij geen gebruik 
Laad de accu elke maand minstens één uur op. 

Overladen
De accu heeft een beveiliging tegen overladen, maar laat hem nooit langer dan 24 uur aan de acculader liggen. 

Omgaan met de accu en lader 
Het spreekt voor zich dat de accu gevaarlijke stoffen bevat en de aangesloten lader onder spanning staat. Ga daarom altijd zorgvuldig met de accu en lader om. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van de accu en lader, kijk uit met vloeistoffen en open de accu nooit. Lever een oude accu in volgens de voorschriften batterijen. 

© 2015 - 2018 E-Bike4all Oss | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel