Periodiek onderhoud

Uw E-bike heeft regelmatig een periodieke onderhoudsbeurt nodig. Wij kunnen u exact adviseren en informeren over het optimaal gebruik van uw fiets. Mocht u vragen of problemen hebben met uw E-bike, neem dan contact met ons op via 0412-402707 of info@ebikeoss.nl 

Standaard garantie en onderhoudsbeurten van E-Bike4all Oss.

Wanneer u bij E-Bike4all Oss een elektrische fiets koopt werkt de garantieregeling als volgt:

  • Tijdens de garantieperiode dienen minimaal 3 onderhoudsbeurten per E-Bike uitgevoerd te worden.

Onderhoud

Uit te voeren bij

Kosten

1e beurt

500 km of 3 maanden na aankoop

€ 35,-

2e beurt

Binnen 12 maanden na aankoop

€ 55,-

3e beurt

Binnen 24 maanden na aankoop

€ 55,-

4e beurt

Binnen 36 maanden na aankoop

€ 55,-


Een onderhoudbeurt plan je snel via info@ebikeoss.nl

De onderhoudsbeurt kan ook telefonische worden afgesproken, tel: 0412-402707

 

 

 

Wat u zelf al kunt doen voor het onderhoud en reinigen:

 

Uw E-bike is samengesteld uit hoogwaardige materialen en onderdelen. Om deze in optimale conditie te houden dient u uw E-bike regelmatig te verzorgen. U dient daarnaast uw E-bike één keer per jaar door uw dealer te laten controleren. Een afspraak plant u in via info@ebikeoss.nl Zij kunnen dan de belangrijke delen smeren en opnieuw conserveren. Tevens voeren zij diverse controles uit en wanneer nodig zullen zij bij- of afstellen.

Uw E-bike is een bijzondere fiets. Dat betekend dat veel reparaties die u normaal gesproken met een gewone fiets zelf zou kunnen verrichten, nu meer technische vaardigheden vereisen. Werkzaamheden als de ketting afstellen, een band vervangen of een slag in het wiel verhelpen, kunt u daarom beter aan uw dealer overlaten. 

 

Het is belangrijk uw E-bike regelmatig schoon te maken. Vuil en stof kunnen beschadigingen veroorzaken. Met name in de winter is het verstandig na uw fietstocht uw E-bike snel te reinigen, omdat wegenzout schade kan veroorzaken.

- Gebruik een gewoon schoonmaakmiddel dat geen schuurmiddel, siliconen of agressieve oplosmiddelen bevat.

- Reinig uw E-bike met koud water (warm water zorgt voor inwerking van zouten!) 

- Gebruik bij het reinigen een zachte spons en droog af met een zachte doek of zeem.

- Gebruik in geen geval een hogedrukspuit of stoomreiniger! Dit beschadigt het remsysteem en de elektronica.

- Houd de derailleur en ketting heel goed schoon om eventuele problemen met het schakelen van versnellingen te voorkomen.

- Als door bijvoorbeeld steenslag de lak is beschadigd, kunt u dit om corrosie te voorkomen herstellen met een lakstift (informeer hiervoor bij ons via info@ebikeoss.nl

 

Inspecteren

- Controleer regelmatig alle bouten en moeren van uw fiets. Controleer ook of er speling zit in het stuur. Als dat het geval is, controleer dan of de inbusbouten waarmee u het stuur kunt verstellen goed vast zitten. Mocht alles goed vastzitten, maar toch speling merkbaar zijn, laat dan uw dealer de oorzaak van de speling verhelpen,.

- Controleer regelmatig of beide remmen (voor en achter) nog goed werken. Er kan op den duur speling of slijtage optreden. Laat in dat geval de dealer de remwerking goed controleren en zo nodig bijstellen.

- Controleer regelmatig de bandenspanning. De spanning dient minimaal 4 bar te zijn. Gebruikt u een compressor voor het oppompen van de banden? Verzeker u dan van de juiste instellingen.

 

Bij twijfel neemt u contact op met E-bike 4 all Oss via telefoon nummer 0412-402707

 

© 2015 - 2018 E-Bike4all Oss | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel